• Mindsets

Как започна всичко…

През Март 2020 г, бях написала писмо с предложение за сътрудничество на Стела Манева. Управител на офис “ Clever Kids MAE“ Варна. Когато я видях за първи път си мислех "Хмм какво е това момиче по пижама". Но в същия момент осъзнах, че този човек обожава работата си на учител, децата и постоянно се развива. Без да се подвеждам за нея й предложих обучение и адаптация на курсовете на български език.

Плановете ни бяха да завършим края на май и лятото да пуснем първия курсза деца. Но уви много се заблудихме с времето… В това разбира се има и плюс, аз учих български , Стела практикуваше руски език и ние преобърнахме всички учебни материали от 1 до 4 клас, избирайки най-доброто. В основата, която предлагаме, децата ще могат самостоятелно да използват всички техники в училище и жовита за напред.


Стела много обича историята на България и география. За това в тетрадките, както и в методически пособията ние променяхме на всеки 2 седмици, когато намирахме , нещо по - интересно и подходящо от предишното, вярвайки, че сме намерили златната среда. Разбира се, няма нищо идеално и ние знаем , че ще поправяме и ще допълваме още много неща. Това не са грешки, това е опит и ние се радваме , че това е нашият опит!

Работя с техниките отдавна и постоянно се обучавам. За миналите години методите се утвърдиха и се доказаха и за възрастните и за децата. Аз съм автор – създател и знам, че думата «автор» звучи по-добре, от «адаптация и превод». Но искам да подчертая думите превод" и "адаптация", които вие виждате в нашите тетрадки. Заслужават да се изписват с главна буква. Стела имаше голяма заслуга и , ако бях сама нямаше да се справя така добре. Тя има подход към децата, познания в учебния материал за начален етап и във всички корекции, аз много внимателно се слушвах към нея.


Първоначално ние искахме просто да преведем методиката от проф. И. Матюгин, но в крайна сметка промяната се състоя почти на 90%. Да и само с превод е много лесно, повечето неща трябваше да се подобравят и модернизират , да се изменят по съдържание, за да са актуални за България и съвременните деца. Разбира се, нищо ново не сме създали. Всички методи са тествани не от нас, а от преди много години и много утвърдени училища . Доказали са своята ефективност и уникалност. Ние се постарахме на 100 % да ги адаптираме според българската образователна култура и стандарти, и най- вече да са под игрова форма, за да покриват нуждите и интереса на децата.

Това не беше лесно , но поне беше много интересно. И ние продължаваме смело напред . Очакват ни нови преводи и адаптации и не само за деца. Подготвяме курсове за родителите , за тези, които имат възможност да посвещават времето си на децата си с полза. И разбира се за инструктори, учителите и за тези, които се развиват в образованието и търсят нови методи, които улесняват процеса на обучение.


Имаме още два инструктора, които по същия начин виждат бъдещето в ярък цвят! Това е Елизавета Попова - точно тя е първата , която преведе курс " Таблица за умножение само за 3 часа" на български език, заедно с Анна Бондаревская. И Нина Георгиева, начален педагог с опит и вдъхновение, която винаги помага с креативни съвети и нови идеи.


Ако и Вие отдавна искате да улесните процеса на обучението на вашето дете, ние ви предлагаме да се запишете на нашия курс с отстъпка 15% до края на януари. Но и това не е всичко! За всички вас , които вярват в нас, а не чакат отзиви от други родители, до края на януари ние подарявам още 10% отстъпка. Общо 25% и повярвайте, струва си.За повече информация , посетете нашата фейсбук страница или ни се обадете на тел. +359 899 153 402

Благодаря за доверието и това, че сте с нас. С уважение, екип "Образование на бъдещето".

 Онлайн Центр неформального образования 

"Образование будущего"

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

 Messenger: MemoryUPcenter 

memoryupcenter@gmail.com  

©2019-2021  Все права защищены

при копирование текста добавление ссылки на источник обязательна